ELGIN FOKUS-VINSMAGNING. Torsdag 11. oktober kl 18-20

ELGIN FOKUS-VINSMAGNING. Torsdag 11. oktober kl 18-20

På gentagne opfordringer tilbyder Vinkunsten nu en række områdespecifikke vinsmagninger. Frem til næste sommer afholder vi fem særligt fokuserede vinsmagninger, hvor vi dykker ned i detaljerne bagom de bedste sydafrikanske WO (Wine of Origin) distrikter og de bedste vingårde derfra.

Vi starter i regionen Cape South Coast, i distriktet Walker Bay, og i ward’en (appellationen) Elgin – “the cooler place to be”.

Elgin-dalen er unik ved at være helt omgivet af bjerge, med dalen liggende i ca. 300m højde, og med konstante kølige vinde fra det Sydlige Atlanterhav, der ligger lige på den anden siden af Hottentot-Holland bjerget. Den udbredte morgentåge holder ofte frem til middag. I høsten 2016-17 skete det kun to gange at temperaturen kom over 30c. Så Elgin er Sydafrikas “coolest place to be” – og mere cool end de fleste europæiske vindistrikter. Geologien er også perfekt for de vinkunstnere, der med passion og stort talent laver vin med naturen som den primære vinmager.

Alt dette snakker vi meget mere om mens vi smager på sagerne fra Elgins bedste vinkunstnere.

I smagningen 11. oktober indgår et sæt af 7 Elgin topvine – vine komponeret på druerne Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah og Merlot.

Kom med på bølgen før det bliver almindeligt kendt, hvor gode disse vine rent faktisk er – og før priserne stiger, som vi jo har set det med konkurrerende kvalitetsvine fra Loire, Bourgogne, Nordlige Rhône og Bordeaux.

Til vinene følger mindre tapasretter, der matcher og løfter sanserne yderligere.

Pris 350 pp. Hver smagebillet udløser et gavekort på kr. 200, der på aftenen kan bruges ved køb af 6 fl. vin efter eget (blandet) valg.

Husk tilmelding: info@vinkunsten.dk.

Velkommen?

Skriv et svar