B Vintners

B Vintners – en fantastisk opdagelsesrejse i sydafrikansk vin

Vinmager-fætrene Bruwer Raats og Gavin Bruwer Slabbert har allerede i nogle år har stor success med Raats Family Wines (se andet sted på siden). Nu sender de igen bølger igennem vinverden med deres nye projekt B Vintners Vine Exploration Company.

B Vintners tre “heritage wines” fortæller historien om Sydafrika som vinland gennem de sidste 350 år: B Vintners Muscat de Alexandria er et frisk tør nyfortolkning af den gamle egyptiske drue. Harlem to Hope er en hvid blend der hylder de gamle handelsruter, hvor hugonotter på flugt fra Frankrig tog chenin og semillon vinstokke med sig til Kapstaden. Liberté handler om det nye Sydafrika. Den handler om at frigive også national-druen Pinotage fra det gamle svøb af høj alkohol, for meget fad og for meget af alt muligt andet. Resultatet er en New School Pinotage.

Fætrenes visionære projekt har også givet liv til to terroir-drevne “modern wines”: En dejlig frugtig og mineralsk Chardonnay. Og den anden, en skøn struktureret Pinot Noir, hvor de klassiske kirsebær får selvskab af brombær.