Beaumont Family Wines

Beaumont Family Wines fra Bot River i det kølige Elgin

Beaumont Family Wines fra Bot River i det kølige Elgin er et rigtigt familie foretagende. I over 40 år har de lavet vin i her i Overberg og deres vinkælder er den ældste i området, da den dateres tilbage til 1700-tallet. Beaumont blev grundlagt af Jayne and Raoul Beaumont i 1974 og i dag er gården overtaget af deres ældste søn Sebastian og hans hustru Nici. Siden Sebastian fik ansvaret for vinproduktionen, er gården blevet en stjerne i Elgin. Beaumont har siden 70’erne haft et partnerskab med naturen og tilstræber en bæredygtig tilgang til alt arbejdet på gården, der også giver plads til at dyrke pærer, mandler og oliven.

Beaumonts varetegn er deres Chenin Blanc og især deres Hope Marguerite er kendt både nært og fjernt. Det er lykkedes Sebastian 6 år i træk at få 5 stjerner fra Platters Wineguide, hvad ingen har opnået før i Sydafrika, hvilket også er grunden til at han i Sydafrika er kendt som “The Chenin Dude”.

Alle vinene bærer tydeligt præg af et stort kendskab til jordbundsforhold, klima og vinstokkenes personlighed. Vinene er små mesterværker, hvor der leges med de muligheder naturen giver.