Colmant Cap Classique – Sydafrikas bedste bobler!
“At lave Cap Classique, som champagne hedder når det kommer fra Sydafrika, er at lave boblekunst”, siger Jean-Philippe Colmant. Det handler selvfølgelig om i udgangspunktet at arbejde med basevine af høj kvalitet. Men selv den bedste basevin falder til jorden, hvis vinmageren ikke lykkes at fremtrylle den helt rigtige 2. fermentering i flasken. Det er den 2. fermentering, der giver boblerne. Jean-Philippe Colmant er i sandhed en bubble artist. De tre bobler fra Colmant Cap Classique – Reserve, Rosé og Chardonnay (Blanc-de-blanc) – leverer alle en fremragende champagne-oplevelser. Der små fine og meget vedholdende bobler i glasset, og en skøn let perlenede oplevelse på tungen.
Jean-Philippe Colmant – eller JP som han også kaldes – og familie kommer oprindeligt fra det sydlige Belgien, men immigrerede for godt 10 år siden til Sydafrika for at forfølge drømmen om at lave den bedste sydafrikanske champagne. Det var en drøm der opstod under JP’s utallige ophold i Champagne-området – og en drøm der efterfølgende blev realiseret gennem nært samarbejde med eksperter fra Champagne, en stor indsats i vinmarken, store investeringer i optimale vin og køleanlæg, og dedikeret hårdt arbejde i vinkælderen. Voilà! siger vi bare – Sydafrikas bedste bobler!