Raats Family Wines

Raats Family Wines – sande mestre i Chenin Blanc og Cabernet Franc

Vinmager-fætrene Bruwer Raats og Gavin Bruwer Slabbert fra Raats Family Wines har i de seneste år sendt bølger igennem vinverden med deres vine på Chenin Blanc og Cabernet Franc. Hvis man er til stjernestøv, så er der masser af det her. I Platter’s Wine Guide 2017-18 scorer fætrene 5 stjerner (svarende til +95 point) for hele 8 vine og Ratts Family Wines kåres som Winery of the Year 2017-18.

De hvide vine tager kampen op mod de bedste fra Loire, og vinder! Deres Family Cabernet Franc går lige i kødet på topvine fra Bordeaux som fx. fra Cheval Blanc. En stor del af Chenin-druerne kommer fra 40-50 år gamle bush vines. Resultatet er vine med fantastisk flot kompleksitet. Den franc-drevne “MR de Compostella”, er den højst scorende sydafrikanske vin internationalt nogensinde. En stjernekomposition.

Da Bruwer overtog vingården for 10-12 år siden lagde han stor energi i at udvælge jorde med helt specielle karakteristika. Og han gik efter gamle vinstokke der bar lidt, men god, frugt. Bruwer fandt sine vinmarker – i mange tilfælde særligt udvalgte rækker på skråninger af større marker – i Stellenbosch, Durbanville, Paarl og i Paardeberg-området i Swartland. Der er ingen tvivl om, at Bruwer er en af Sydafrika’s absolut mest visionære vinmagere – og i selskab med young gun Gavin Bruwer Slabbert bliver det mesterligt. B Vintners, se andet sted på siden, er fætrenes andet visionære projekt.