Richard Kershaw Wines

Richard Kershaw – en kok, gone Master of Wine, gone vinkunstner. Mesterligt.

I kølige Elgin – the cooler place to be – finder vi Richard Kershaw Wines. Richard er uddannet kok. Desuden er en af under 400 personer i verden med et Master of Wine (MW) diplom – en af de absolut højeste professionalle standarder i vinverden. Hans fokus er cool climate, site-specific og clonally selected wines. I al sin kompleksitet betyder det: At hans vine er kølige i deres stil a la de flotteste Chardonnay fra Bourgogne og de bedste Syrah fra det nordlige Rhône. At det er terroir vine – dvs. vine der reflekterer Elgins jorde, klima, miljø og andre afgørende lokale aspekter. Og endelig, at han arbejder med særlige kloner af henholdsvis Chardonnay og Syrah – kloner der har forskellige nuancer og egenskaber. De forskellige typer af Chardonnay, respektivt Syrah, dyrkes, vinificeres og lagres separat, og til slut komponeres vinene som når en kok krydrer sin mad til perfektion.

Gå ombord i Richard Kershaws to fantastiske vine: En flot Burgundy style Chardonnay. Den er underspillet i sin kraft med frisk frugt og utrolig koncentration, alt sammen pakket ind i en let støttende fadlagring. Den røde, en Northern Rhône style Syrah, har en dyb kerne af frugt, friskkværnet peber og sorte kirsebær, serveret på et lag af pudderfine tanniner. Top-notch.