GOD MAD & PAPVIN

GOD MAD & PAPVIN

Hvorfor drikker så mange vin fra pap til deres gode mad?

Det danske forbrug af vin fra pap stiger og udgør nu over 40% af det samlede vinforbrug. Man kan sige meget om papvin: Det er sjældent en oplevelse. Romatikken er helt væk. Der er manipuleret med kemikalier og tilsætningsstoffer i mark og kælder. Som bonus får man et godt skud svovl, så papvinen ikke oxiderer. Tager man også de sociale aspekter med, så er papvin ødelæggende for lokaløkonomi og jobmuligheder i vindistrikterne. Det sidste er særlig problematisk for et land som Sydafrika, der har stort behov for flere og bedre betalte jobs. Det er ikke muligt, når der ikke er mere end typisk 5-7 kr literen til de vingårde, der leverer vin til pap.

Parallelt med danskernes glæde for papvin melder fødevareerhvervet om, at forbrugerne i stigende grad prioriterer mad lavet med færre sprøjtemidler, med færre tilsætningsstoffer, med ansvar for miljø, og med bedre smag. Og flere og flere tager også sociale aspekter med på deres madindkøb. Hvorfor afspejler denne positive udvikling sig ikke ift. forbruget af vin? Har vi glemt at få talt om det?

I Vinkunsten er vi passionerede vinelskere. Vi har den største samling af topvine fra Sydafrika i Danmark. Det er vine der er lavet med minimal manipulation, de er lavet i hånden, med hovedet og med hjertet – og du kan nyde dem med en god smag i munden ift. dem, der arbejder vinmarkerne.

Vi fortæller meget gerne mere. Kig ind i butikken eller tag en smagsprøve her online på sitet, hvor du bla. finder korte film, hvor vinbønderne selv fortæller om deres arbejde.

For ansvarlighed, god mad, god vin, venner og familie – sharing is caring.

Skriv et svar