Om Vinkunsten

Historien bag Vinkunsten

Vinkunsten er ambassadøren for sydafrikansk topvin i Danmark. 14 vinkunstnere er blevet håndplukket under indehaver og vinentusiast Thomas Winther’s 4-årige ophold i Sydafrika. De 14 udgør en meget betydelig del af en lille gruppe vinmagere, der i disse år revolutionerer den sydafrikanske vinindustri.

Vinmagerne udfolder deres kunst i vinområderne Constantia, Elgin, Franschhoek, Stellenbosch og Swartland. De forenes i deres udgangspunkt i terroir og minimal intervention i vinmark og kælder. Deres vine skaber bølger i Sydafrika og internationalt.

I 2016 flyttede Thomas Winther hjem fra Sydafrika og etablerede Vinkunsten.

Thomas’ passion for vin startede for alvor for 20 år siden. Med venner og familie er det gennem årerne blevet til et utal af vin-studie-ture til særligt Frankrig og Norditalien. Turene handlede ikke kun om at smage på druerne, men om at møde vinbønderne på hjemmebane, mærke deres sted, lære af deres ekspertise og opleve deres passion.

En mulighed i 2012 for at bosætte sig i 4 år med familien i Sydafrika blev konverteret til en opdagelsesrejse i sydafrikansk vin. Mange møder, flasker, studier og nye venskaber senere besluttede Thomas sig for at tiden var kommet til at bringe sydafrikansk vinkunst til Lavendelstræde, lige om hjørnet fra Vandkunsten, i København.

Hvad tilbyder Vinkunsten

Vinkunsten er ambassadøren for gode sydafrikanske vine fra 14 håndplukkede producenter – et helt unikt hold af det bedste det nye Sydafrika har at tilbyde – og det er ikke så lidt. Vinkunsten har alene sydafrikanske vine. Der er stillet helt skarpt ind. Vi regner selvfølgelig ikke med, at du kun vil drikke vin fra os – for man skal jo også lære og lade sig inspirere af andre – men når du kommer til os, garanterer vi for en rigtig god smagsoplevelse, der vil åbne nye døre på din rejse i vinens verden.

Vinkunsten er andet og mere end vinudsalg. Vin er lidenskab, det handler om familie og venner og mad, det handler om at have det rart, om at vin er kunst, og om at vin er en vigtig del af kunsten at leve. Derfor er Vinkunsten en anderledes vinbutik: en butik hvor relationer med kunder og venner kan bygges, hvor der smages og snakkes, hvor du kan mødes med de 14 vinkunstnere, og hvor du kan lave dine helt egne arrangementer.

Hvis du bor langt væk eller ikke lige har tid til at kigge forbi, så har du en hjælper i webshoppen. Med alle vores vine følger nogle gode madtips, der kan bringe det bedste frem i dine gode vine (og i maden). Og du er altid velkommen til at skrive til os på info@vinkunsten.dk og få råd og vejledning.

Velkommen til Vinkunsten!