VINSMAGNING: CHARDONNAY OG PINOT NOIR

VINSMAGNING: CHARDONNAY OG PINOT NOIR

Fredag den 4. maj er der Chardonnay og Pinot aften i Vinkunsten.

Ædle druer begge to. Pinot Noir er faktisk en af verdens ældste druer, fx. mere end 1000 år ældre end Cabernet Sauvignon.
Når man siger Pinot Noir kommer man hurtigt til også at tænke Chardonnay. De to hører ligesom sammen – og det med god grund. Chardonnay er nemlig i sin oprindelse et resultat af en krydsning af Pinot Noir og Gouais Blanc. Det er derfor Pinot Noir og Chardonnay står side om side og trives i samme typer terroir.
Det fortæller vi meget mere om den 4. maj. Vi rækker tilbage i tid, og vi trækker tydelige spor fra vindistrikter i Sydafrika til Bourgogne i Frankrig.
Vi smager på tre Chardonnay fra Stellenbosch og Elgin og tre Pinot Noir fra Stellenbosch, Elgin og Franschhoek. Forskellige terroir og forskellige tilgange til vinkunsten (fx. til brugen af stål og fad). Vinene forenes i at være blandt Sydafrikas flotteste Chardonnay og Pinot Noir – og de er alle lavet med naturen som den primære vinmager.
Som sædvanlig medfølger mad i tapas-størrelse der matcher de enkelte vine og inspirere til mere 🙂
Pris 300 pp. Hver smagebillet udløser et gavekort på kr. 200, der på aftenen kan bruges ved køb af 6 fl. vin efter eget valg.
Der er flere forhåndsreservationer. Først til mølle…. Husk tilmelding: info@vinkunsten.dk.
Velkommen?

Skriv et svar