Vinsmagninger 1. halvår 2019 i Vinkunsten

Vinsmagninger 1. halvår 2019 i Vinkunsten

OVERSIGT OVER KOMMENDE VINSMAGNNGER

Fredag 1. marts kl 18-20:  Swartland – The Revolution (Udsolgt)

Torsdag 14. marts kl 18-20:  Chardonnay og Pinot Noir (Udsolgt)

Torsdag 4. april kl 18-20:  Franschhoek – Det franske hjørne (Udsolgt)

Torsdag 9. maj kl 18-20:  Sydafrikas nationaldruer (3 ledige pladser)

Torsdag 13. juni kl 18-20:  Best of Stellenbosch (Udsolgt)

Reservér din plads med mail til info@vinkunsten.dk

  

Mere info om smagningerne 

2019 har alle muligheder for at blive et fantastisk vinår. Kom foran i jagten på de allerbedste sydafrikanske håndlavede vine. Vine der kun er produceret i små-til-ultra-små mængder. Vine der demonstrerer, at Sydafrika går en stor fremtid i møde som producent af topvine. Det er en rejse der kun lige er begyndt – kom med på turen med Vinkunsten, ambassadøren for sydafrikansk topvin i Danmark.

Kom til vinsmagning i Vinkunsten og hør om filosofien og kunsten i vinmageriet. Til vinene følger mad i tapasstørrelse, der inspirerer og løfter sanserne yderligere. I vores vinlounge på 1. sal tilsætter vi det hele en god portion hygge.

Fredag 1. marts kl 18-20 – Fokus vinsmagning “Swartland – The Revolution”

Det var om vinene fra Swartland man internationalt først hørte trommerne om at “South Africa is a rising star”. Vinene fra Swartland er en flot historie om omstilling til vinkunst, omstilling til bæredygtighed og fokus på social ansvarlighed. Det er også historien om det berømte Paardeberg Mountain, der med sin højde giver store temperaturudsving, og med sine stejle skrænter og granit, giver små klaser af den bedste frugt. Vi smager på række vine fra tre topproducenter – herunder kultvin fra David & Nadia Sadie.

Torsdag 14. marts kl 18-20 – Chardonnay og Pinot Noir vinsmagning  

International anerkendelse i vinens verden får man ofte først når man (også) kan demonstrere, at man kan lave store Pinot Noir og Chardonnay. I 2018 vandt Richard Kershaw’s Chardonnay prisen som verdens bedste Chardonnay ved konkurrencen “Judgement of Amsterdam”. 10 andre top-top Chardonnay fra Frankrig, Californien og New Zealand var udvalgt til at deltage ved dette Chardonnay-VM. Vi smager på verdens bedste Chardonnay og en række andre store Chardonnay og Pinot Noir.

Torsdag 4. april kl 18-20 – Fokus vinsmagning “Franschhoek – Det franske hjørne”

Franschhoek betyder “den franske krog”. Det skyldes, at Franschhoek-dalen tager form som en krog mellem bjergene mod syd og vest. Et ekstremt forskelligartet terræn, klima og jordbundsforhold gør, at man inden for et område på kun 5×10 km kan lave både Sydafrikas bedste bobler, elegante hvide, sprøde røde og store dybe røde. Vi smager boblerne fra JP Colmant, som altid stråler over Franschhoek og overstråler alle “rigtige” champagner på pris-kvalitet. Vi smager på vine fra Cape Chamonix, hvor stjerneanmeldelser altid daler lystigt. Vi smager også på vine fra Anthonij Rupert, der altid frasiger sig at blive anmeldt, så ingen stjerne hér, men ypperlig vinkunst det er det.

Torsdag 9. maj kl 18-20 – Sydafrikas nationaldruer 

Chenin Blanc menes at være det første druesort, der i 1655 blev plantet i Sydafrika. Chenin Blancs alsidighed og unikke lokale dyrkningsforhold gør, at Sydafrika i dag står på toppen af verden med sine Chenin Blanc. Pinotage er den røde sydafrikanske nationaldrue. Det er også en historie helt for sig selv. Det er en historie om had og kærlighed, der ender lykkeligt med en ny fortolkning af Pinotagen. I Vinkunsten kalder vi det “New School Pinotage”. Vinmagasinet Decanter kaldte det i 2018 “It’s Pinotage like you never had it before”. Vi smager på fortællingen og nutidens bedste sydafrikanske Chenin Blanc og Pinotage.

Torsdag 13. juni kl 18-20 – Fokus vinsmagning “Best of Stellenbosch”

Stellenbosch er Sydafrikas ældste by efter Cape Town, og det næstældste vindistrikt efter Constantia. Hver 7. sydafrikanske vin kommer fra Stellenboch. Stellenbosch er for Sydafrika hvad Napa Valley er for USA: Dvs. rig på metervare af ligegyldig vin, men med noget at det allerstørste i vinens verden drysset ind imellem ligegyldighederne. Jorde af granit, sandsten og ler giver særligt gode forhold for “minimal intervention winemaking”. Vi smager på en række vine, der repræsenterer historien om Stellenbosch og stor vinkunst derfra.

Billetpris: 350,- pp. Hver billet udløser et gavekort på kr. 200, der på aftenen kan bruges ved køb af 6 fl. vin efter eget valg.

Reservér din plads til info@vinkunsten.dk.

Kan jeg lave mit eget arrangement en anden dag? Ja, naturligvis! Vi tager meget gerne imod jer (min. 15 pers) og vi rykker også gerne ud til vinsmagninger med venner, familie, klubben og firmaet.

Thomas?

 

Skriv et svar