16. MARTS: CHENIN BLANC OG CABERNET FRANC VINSMAGNING

16. MARTS: CHENIN BLANC OG CABERNET FRANC VINSMAGNING

Top Chenin Blanc og Cabernet Franc fra Sydafrika nyder stigende international anerkendelse. Sydafrika har et unikt klima og unikke jorde til disse ædle druer. “For us it’s an absolute no-brainer to focus on these two grape varieties” har Bruwer Raats sagt. Og det er ikke sagt af en hr-hvem-som-helst. Bruwer Raats er nemlig manden bag ikke mindre en 8 vine scoret til +95 point og Sydafrika’s “Winery of the Year 2017-18″.

Den samling af Chenin Blanc og Cabernet Franc som Vinkunsten huser går kvalitetsmæssigt lige i kødet på gamle kendisser fra Loire og Bordeaux – og det til væsentlig lavere priser.
Vi smager på tre Chenin Blanc og tre Cabernet Franc, som sætter nye standarder i Sydafrika og internationalt. De 6 vine i smagningen:
– Spioenkop Wines, 2013 Chenin Blanc
– Raats Family Wines, 2014 Old Vine Chenin Blanc
– David & Nadia Sadie, 2014 Chenin Blanc
– Cape Chamonix, 2014 Cabernet Franc
– Raats Family Wines, 2013 Family Cabernet Franc
– Anthonij Rupert Wines, 2010 Cabernet Franc
På aftenen har vi fornøjelsen af at byde Vinambassadør Michael Nielsen velkommen til Vinkunsten. Michael vil hjælpe os med at smage igennem vinene: Hvad vinene kan, give dig “syn for smagen”, snakke nuancer og diversitet i de to klassiske druer mm. Kort s(m)agt: En mulighed for en stor vinrejse gennem forskellige geografier, klimaer, og en snak – der kan smages – om vores vinkunstneres forskellige tilgange til arbejdet i mark og kælder.
Michael har dyrket vinens verden i årtier, har bl.a. modtaget international hæder for sit arbejde med vin og gastronomi, har titel som Commandeur i den franske champagneorden, og er en anerkendt vinforedragsholder. For Michael gælder det, at “enhver tom flaske vin en flaske fyldt med historier”. Vi glæder os meget til at byde Michael velkommen til den første af en række vinsmagninger i Vinkunsten med fokus på enkeltdruer.
Til smagningen medfølger tapas-størrelse mad, der matcher og løfter sanserne yderligere.
Pris 300 pp. Hver smagebillet udløser et gavekort på kr. 200, der på aftenen kan bruges ved køb af 6 fl. vin efter eget valg (i hele butikken).
Begrænset antal pladser. Husk tilmelding: info@vinkunsten.dk. Først til mølle…

Skriv et svar